Tüm E-Kaynaklar (A-Z)
Annual Reviews Veri Tabanı
Annual Reviews dünyanın önemli derleme dergilerinden oluşan bir koleksiyona sahiptir. Dergilerin kapsamında yaşam, biyomedikal, fen, tarım, sosyal ve ekonomi bilimlerinden 51 konu yer almaktadır. Tıp ve Psikoloji Nobel ödülünü kazananların %56'sı ve Kimya Nobel ödülünü kazananların %42'si Annual Reviews yazarlarıdır. Yeni ciltler yayınlandığında içindekiler tablosu hakkında ve diğer faydalı konulardaki e-posta uyarılarını almak için kullanıcı kaydı oluşturulmalıdır. Her bir Annual Reviews'da, bir alandaki en önemli konulara ilişkin 20+ makale bulunmaktadır. Tanıtım bölümüne sahip olan her makalede konu derinlemesine ele alınmaktadır ve en az 130 atıf yer almaktadır. Alıntılanan atıflar yazarlarca dikkatli bir biçimde seçilmekte ve daha kapsamlı bir keşif sürecine giden birincil araştırmanın yolu açmaktadır. Kayıt yaptıran kullanıcılar, yayınlandıkça oluşturulan ve bazen resmi yayından altı ay kadar önce çıkarılan Reviews in Advance'e erişme olanağına sahip olacaklardır.
Erişim için TIKLAYINIZ.
ASTM Compass - Standart Veri Tabanı
30,000’den fazla üyeye sahip bir standart geliştirme kuruluştur. Ana çalışma alanı; üretim teknolojileri alanlarında test ve materyallerde AR-GE ve standardizasyonu geliştirme faaliyetleridir. Teknoloji geliştirme çalışmalarında otorite bilgi kaynağıdır.
Erişim için TIKLAYINIZ.
AKAGEV (Akademik Gelişim ve Eğitim Veritabanı) - Video Veri Tabanı
Akademik Gelişim ve Eğitim Veritabanı (AKAGEV) üniversite öğrencilerinin, öğretim elemanlarının ve iş dünyasının eğitim ihtiyaclarını online ve intaratktif bir ortamda sağlamak amacıyla kurulmuş bir veri tabanıdır. AKAGEV platformunda yer alan online-interaktif video dersler, ilgili derslere ait eğitici materyaller ile desteklenmektedir. Kullanıcılar tablet veya telefonlarından 7 gün 24 saat kesintisiz derslere ulaşabilirler. AKAGEV tarafından sunulan altyapı android ve IOS tabanlı tüm cihazlarla uyumludur. AKAGEV’de yer alan eğitimler en az doktora derecesine sahip uzmanlar tarafından verilmekte ve 47 eğitim bulunmaktadır.
Erişim için TIKLAYINIZ.
Personel ve öğrencilerimiz sisteme "Kayıt ol" kısmından kurumsal mail adresleriyle (@btu.edu.tr ve ..@ogrenci.btu.edu.tr adresler) üye olabileceklerdir. Üye olduktan sonra mail adreslerine gelecek olan doğrulama kodunun onaylanması gerekmektedir.
AYEUM (Araştırma Yöntemleri Eğitim ve Uygulama Merkezi) - Video Veri Tabanı
Araştırma Yöntemleri Eğitim ve Uygulama Merkezi, Nvivo, SPSS, EndNote, Maxquda, Karma Yöntem Eğitimleri, CMA, Meta Analizi, Nitel Araştırma Yöntemleri, Sağlık Bilimleri için Vaka Temelli İstatistik başta olmak üzere, bilimsel araştırma yöntemleriyle ilgili 166 eğitim bulunmaktadır.
Erişim için TIKLAYINIZ.
Personel ve öğrencilerimiz sisteme "Kayıt ol" kısmından kurumsal mail adresleriyle (@btu.edu.tr ve ..@ogrenci.btu.edu.tr adresler) üye olabileceklerdir. Üye olduktan sonra mail adreslerine gelecek olan doğrulama kodunun onaylanması gerekmektedir.
CAB Abstract - Bibliyografik Veri Tabanı
Tarım, uygulamalı yaşam bilimleri, ormancılık, insan beslenmesi, veterinerlik, tıp ve çevre   konularından oluşan 1024 dergiye tam metin erişim sağlayan veri tabanıdır. Tarım ve uygulamalı yaşam bilimlerinde en yüksek sayıdaki süreli yayın koleksiyonu kapsayıp, 1910 yılından günümüze zengin bilgi içeriğine sahiptir. Bütün içerik, CAB Direct ara yüzünden kullanıcılara sunulur.
Erişim için TIKLAYINIZ.
EbscoHost - E-Dergi Veri Tabanları
Akademik disiplin ve konulardaki 25 adet veri tabanını içermektedir. Bu keşif aracı üzerinden 24.106 dergi ve 36.158 e-kitap ve e-kitap serisine aranabilmektedir. Ek olarak EBSCO üzerinden satın alınan 60 e-kitap bu veri tabanında yer almaktadır.
Erişim için TIKLAYINIZ.
Emerald - E-Dergi Veri Tabanı
İşletme, yönetim, pazarlama, turizm ve otelcilik, kütüphanecilik konularında 309 Dergi, sosyal bilimlerle ilgili ise 1262 e-kitaba erişim sağlanmaktadır.
Erişim için TIKLAYINIZ.
IEEE Xplore Digital Library - E-Dergi Veri Tabanı
Bilgisayar bilimi ve elektronik alanlarında 413 dergi31246 konferans bildirileri5791 konferans serisi4526 standart olmak üzere toplam 4,3 milyondan fazla tam metin dokümana erişim sağlamaktadır.
Erişim için TIKLAYINIZ.
İdealonline Süreli Yayınlar - E-Dergi Veri Tabanı
1020 adet tam metinli e-dergiye erişim imkanı sağlayan süreli yayın veri tabanıdır.
Erişim için TIKLAYINIZ.
İntihal.net - Benzerlik Tespit Programı
Birçok intihal tipini tespit etmek için özelleşmiş, internet tabanlı bir benzerlik tespit ve raporlama yazılımıdır. Farklı dosya formatlarını destekleyen intihal.net ile çalışmanızın özgünlük testini 3 adımda gerçekleştirebilirsiniz. İntihal.net herhangi bir kullanıcı ve tarama sayısı sınırı olmadan öğrenci ödevi, yüksek lisans tezi, doktora tezi veya makale/bildiri taraması yapılabilir. Belgeniz otomatik olarak herhangi bir depoya eklenmemektedir.
Erişim için TIKLAYINIZ.
iThenticate - Benzerlik Tespit Programı
Makale çalışmalarda meydana gelebilecek intihalleri ve usulsüz alıntıları engellemek amacıyla kullanılan web tabanlı sistemdir. Sisteme yüklenen makaleler, veri havuzundaki kaynaklarla otomatik olarak karşılaştırılır ve alıntılar, benzerlikler, usulsüz kaynak kullanımları tespit edilerek bir benzerlik raporu oluşturulur. iThenticate’in veri havuzunda akademik veritabanları, dergiler ve yayınlar ile 17 milyardan fazla web sayfası bulunmaktadır. iThenticate ile kontrol edilen yayınlar, sistemin veri havuzuna eklenmemektedir.
Kayıt için ekaynaklar@btu.edu.tr adresine "Ad-Soyad ve  kurumsal e-posta"  bilgileriyle  başvurarak şifre talebinde bulunmanız gerekmektedir. (Dahili: 3265)
***Programı lisans anlaşmaları gereği uygulanan kota sınırlaması sebebiyle sadece doktora derecesini tamamlamış akademik personellerimiz kullanabilmektedir. Ek olarak üniversitemiz tarafından yayınlanan bir dergi de editörlük yapan üniversite personelleri de programı kullanabilirler. Her 25.000 kelime 1 doküman sayılmaktadır.
Erişim için TIKLAYINIZ.
JSTOR Archive Journal - E-Dergi Veri Tabanı
Multidisipliner olmakla birlikte sosyal bilim ağırlıklı 3938 dergi2154 rapor olarak erişim sağlanabilmektedir.
Erişim için TIKLAYINIZ.
Mendeley - Referans Yönetim Aracı
Araştırmanızı kolay ve hızlı bir şekilde organize etmenizi, tek tıkla atıf/kaynakça oluşturmanızı ve alanınızdaki en güncel araştırma trendlerini & çıktılarını takip etmenizi sağlar.
https://www.mendeley.com/?interaction_required=true  adresine giderek "Creat Account" kısmından hesabınızı  özel (gmail, yahoo vs) veya kurumsal e-posta (edu.tr) adreslerini kullanarak oluşturabilirsiniz. Daha sonra Dowload kısmından offline kullanım için ilgili dosyaları indirebilirsiniz.
Military Big Data Veri Tabanı
Military Big Data; kara, deniz, hava, robotik platformlar, silah sistemleri ve mühimmat hakkında yüksek hacimli ve çeşitli bilgileri, ülke detaylarıyla birlikte sunmaktadır. Tüm akademik araştırmalarda operasyon, teşhis, tanımlama, iş geliştirme, eğitim ve karar alma süreçlerinde katma değer yaratmayı hedefler. Veri tabanında; silah / sistemharita bilgi sistemi, harp tahlili ve savunma ticareti olmak üzere 4 ana modül bulunmaktadır.
***Kullanıcı adı ve şifre alanını kullanmandan giriş yapmak için, sağ üst köşede yer alan login butonuna tıklandıktan sonra sayfanın solunda yer alan IP Login panelini aktif etmek için gizlilik sözleşmesini kabul etmeniz gerekmektedir.
Erişim için TIKLAYINIZ.
ProQuest Dissertations and Theses - E-Tez Veri Tabanı
ProQuest Dissertations & Theses Global, PDF formatında indirilebilen 5,5 milyondan fazla tam metin tezle birlikte 1637'den günümüze dünyanın dört bir yanından doktora tezlerine erişim sunar.
Erişim için TIKLAYINIZ.

SOBİAD Bibliyografik Atıf Veri Tabanı
Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri , Sağlık Bilimleri alanlarında yayınlanan 1400+ derginin indekslendiği bibliyografik-atıf veri tabanıdır.
Erişim için TIKLAYINIZ.

Science Direct - E-Dergi Veri Tabanı
Bilim, teknoloji ve tıp alanlarında Elsevier'in hakemli 2.265 Dergi içeren tam metin veri tabanıdır.
Erişim için TIKLAYINIZ.
Scopus - Bibloyografik Atıf Veri Tabanı
Elsevier'in 2004 yılında başlattığı bibliyografik ve atıf veri tabanıdır.
Erişim için TIKLAYINIZ.
Springer Link E-Dergi Veri Tabanı
Springer Nature, çeşitli yayınevlerinin birleştirilmesi ile oluşturulmuştur.
Academic Journals için TIKLAYINIZ.                      37 Dergi
Nature Journals All için TIKLAYINIZ.                      46 Dergi
Springer Link için TIKLAYINIZ.                                2283 Dergi
Adis için TIKLAYINIZ.                                               21 Dergi
Palgrave Macmillan Journals için TIKLAYINIZ.      46 Dergi
Springer Link - E-Kitap Veri Tabanı
Mühendislik (4152), Kimya ve Malzeme Bilimi (1331), Akıllı Teknolojiler ve Robotik (468), Sosyal Bilimler (647) konularında satın alınan e-kitapları içerir.
Mühendislik Bilimi için TIKLAYINIZ.
Kimya ve Malzeme Bilimi için TIKLAYINIZ.
Akıllı Teknolojiler ve Robotik için TIKLAYINIZ.
Sosyal Bilimler için TIKLAYINIZ.                                               
Taylor and Francis - E-Dergi Veri Tabanı
Çok disiplinli tam metin bir veri tabanıdır ve yaklaşık 2209 dergiye erişim sağlanmaktadır.
Erişim için TIKLAYINIZ.
Turcademy - E-Kitap Veri Tabanı
Turcademy Türkçe E-Kitap veri tabanında yer alan Mühendislik BilimleriDoğa BilimleriGüzel Sanatlar ve Üniversite Yayınları koleksiyonlarına abone olunmuştur. Veri Tabanı içerisinde; Adalet Yayınevi, Anı Yayıncılık, Dora Yayınevi, Ekin Yayınevi, Gazi Kitabevi, Palme Yayıncılık, Pegem Akademi, Seçkin Kitabevi vb. yayıncılara ait 1000+ ders kitabı niteliğinde kaynaklar bulunmaktadır.
Ayrıntılar için TIKLAYINIZ.
Erişim için TIKLAYINIZ.
Turnitin - Benzerlik Tespit Programı
Tez, proje, ödev, makale vb. çalışmalarda meydana gelebilecek intihalleri ve usulsüz alıntıları engellemek amacıyla kullanılan web tabanlı sistemdir. Sisteme yüklenen çalışmalar, veri havuzundaki kaynaklarla otomatik olarak karşılaştırılır ve alıntılar, benzerlikler, usulsüz kaynak kullanımları tespit edilerek bir benzerlik raporu oluşturulur. Turnitin'in veri havuzunda akademik veri tabanları, dergiler ve yayınlara ek olarak, 200 milyondan fazla öğrenci ödevi ve 17 milyardan fazla web sayfası bulunmaktadır. Öncelikli olarak tezlerin ve öğrenci ödevlerinin taranması amacı ile kullanıma açılan bir sistemdir. Turnitin’e yükleyeceğiniz dosya, maksimum 400 sayfa ve 40MB olmalıdır.(Eğer yükleyeceğiniz doküman belirtilen maksimum seviyeden fazla ise, jpeg içeriyorsa bunları çıkarıp yükleme yapabilirsiniz.)
Kayıt için ekaynaklar@btu.edu.tr adresine "Ad-Soyad ve  kurumsal e-posta"  bilgileriyle  başvurarak şifre talebinde bulunmanız gerekmektedir. (Dahili: 3265)
***Programı lisans anlaşmaları gereği sadece akademik personellerimiz kullanabilmektedir. Turnitin kullanımında yüklenen dokümanların yanlışlıkla havuza gönderilmesi ve kişinin kendi hesabından silmesinden dolayı sıkıntılar yaşanmaktadır (yüzde 100 benzerlik gibi). Hesaptan doküman silinse dahi havuzdan silinmemektedir. Dokümanın havuzdan silinmesini sağlamak için birçok işlemin yapılması gerekmektedir. Ödevin havuza kaydolmaması için Turnitin’e tez veya ödev yüklerken, “isteğe bağlı ayarlar”da bulunan “depo alanının DEPO YOK olarak seçilmesi” gerekmektedir. Depo yok olarak seçilmeyen dokümanların silinmesi için, ödev ID Numaraları ile birlikte ekaynaklar@btu.edu.tr  adresine bildirmeleri gerekmektedir. Hesaplardan silinen belgelerin bulunabilmesi için firma tarafından herhangi bir işlem yapılamamaktadır. Bu yüzden mağduriyet yaşanmaması için, bu konuda dikkatli olmanızı önemle rica ederiz.***
Erişim için TIKLAYINIZ.
Web of Science - Bibliyografik Atıf Veri Tabanı
Çok sayıda farklı akademik disiplin için kapsamlı bibliyografik ve atıf bilgi sunan veri tabanıdır.
Erişim için
 TIKLAYINIZ.
Hakkında(TR) -- Hakkında(ENG) -- Kullanım Kılavuzu(TR) -- Kullanım Kılavuzu(ENG)
Wiley - E-Dergi Veri Tabanı
Mühendislik, Mimarlık, Planlama, Kimya, Tıp, Matematik, İşletme, Ekonomi, Finans ve Tarih vb. konularda yayınlanmış 1732 (1430 aktif) dergiye tam metin  erişim imkanı vermektedir.
Erişim Sağlanan Dergi listesi için TIKLAYINIZ.
Fonlanan Dergi listesi için TIKLAYINIZ.
Açık Erişim Anlaşması Detayları için TIKLAYINIZ.
Erişim için TIKLAYINIZ.
Wiley - E-Kitap Veri Tabanı
Erişim linki için TIKLAYINIZ.
Kitap Listesi için TIKLAYINIZ.