Benzerlik Tespit Programları
Tez, proje, ödev, makale vb. çalışmalarda meydana gelebilecek intihalleri ve usulsüz alıntıları engellemek amacıyla kullanılan web tabanlı sistemdir. Sisteme yüklenen çalışmalar, veri havuzundaki kaynaklarla otomatik olarak karşılaştırılır ve alıntılar, benzerlikler, usulsüz kaynak kullanımları tespit edilerek bir benzerlik raporu oluşturulur. Turnitin'in veri havuzunda akademik veri tabanları, dergiler ve yayınlara ek olarak, 200 milyondan fazla öğrenci ödevi ve 17 milyardan fazla web sayfası bulunmaktadır. Öncelikli olarak tezlerin ve öğrenci ödevlerinin taranması amacı ile kullanıma açılan bir sistemdir. Turnitin’e yükleyeceğiniz dosya, maksimum 400 sayfa ve 40MB olmalıdır.(Eğer yükleyeceğiniz doküman belirtilen maksimum seviyeden fazla ise, jpeg içeriyorsa bunları çıkarıp yükleme yapabilirsiniz.)
Kayıt için ekaynaklar@btu.edu.tr adresine "Ad-Soyad ve kurumsal e-posta" bilgileriyle başvurarak şifre talebinde bulunmanız gerekmektedir. (Dahili: 3265)
***Programı lisans anlaşmaları gereği sadece akademik personellerimiz kullanabilmektedir. Turnitin kullanımında yüklenen dokümanların yanlışlıkla havuza gönderilmesi ve kişinin kendi hesabından silmesinden dolayı sıkıntılar yaşanmaktadır (yüzde 100 benzerlik gibi). Hesaptan doküman silinse dahi havuzdan silinmemektedir. Dokümanın havuzdan silinmesini sağlamak için birçok işlemin yapılması gerekmektedir. Ödevin havuza kaydolmaması için Turnitin’e tez veya ödev yüklerken, “isteğe bağlı ayarlar”da bulunan “depo alanının DEPO YOK olarak seçilmesi” gerekmektedir. Depo yok olarak seçilmeyen dokümanların silinmesi için, ödev ID Numaraları ile birlikte ekaynaklar@btu.edu.tr adresine bildirmeleri gerekmektedir. Hesaplardan silinen belgelerin bulunabilmesi için firma tarafından herhangi bir işlem yapılamamaktadır. Bu yüzden mağduriyet yaşanmaması için, bu konuda dikkatli olmanızı önemle rica ederiz.***
Erişim için TIKLAYINIZ
Ayrıntılı Kullanım Kılavuzu -- Öğrenci Ekleme Kılavuzu -- Şifre Sıfırlama Kılavuzu -- Silinen Dokümanlar ve Bilinemeyen ID Numaraları -- Turnitin Belge Silme Kılavuzu -- Öğretmen hesabınızda "Hızlı Gönder" özelliğini aktif etme (kısa video) -- Hızlı Gönder özelliği ile yükleme yapma -- Hızlı Gönder özelliğini aktif etme -- Yapay Zeka Yazma Algılama Aracı Kullanımı
Makale çalışmalarda meydana gelebilecek intihalleri ve usulsüz alıntıları engellemek amacıyla kullanılan web tabanlı sistemdir. Sisteme yüklenen makaleler, veri havuzundaki kaynaklarla otomatik olarak karşılaştırılır ve alıntılar, benzerlikler, usulsüz kaynak kullanımları tespit edilerek bir benzerlik raporu oluşturulur. iThenticate’in veri havuzunda akademik veri tabanları, dergiler ve yayınlar ile 17 milyardan fazla web sayfası bulunmaktadır. iThenticate ile kontrol edilen yayınlar, sistemin veri havuzuna eklenmemektedir.
Kayıt için ekaynaklar@btu.edu.tr adresine "Ad-Soyad ve kurumsal e-posta" bilgileriyle başvurarak şifre talebinde bulunmanız gerekmektedir. (Dahili: 3265)
***Programı lisans anlaşmaları gereği uygulanan kota sınırlaması sebebiyle sadece doktora derecesini tamamlamış akademik personellerimiz kullanabilmektedir. Ek olarak üniversitemiz tarafından yayınlanan bir dergi de editörlük yapan üniversite personelleri de programı kullanabilirler. Her 25.000 kelime 1 doküman sayılmaktadır.
Erişim için TIKLAYINIZ.
Birçok intihal tipini tespit etmek için özelleşmiş, internet tabanlı bir benzerlik tespit ve raporlama yazılımıdır. Farklı dosya formatlarını destekleyen intihal.net ile çalışmanızın özgünlük testini 3 adımda gerçekleştirebilirsiniz. İntihal.net herhangi bir kullanıcı ve tarama sayısı sınırı olmadan öğrenci ödevi, yüksek lisans tezi, doktora tezi veya makale/bildiri taraması yapılabilir. Belgeniz otomatik olarak herhangi bir depoya eklenmemektedir. Kurumsal mail adresiniz ile kayıt oluşturup hesabınız onaylandıktan sonra kullanmaya başlayabilirsiniz.